Omtale i pressen
Mandag d. 19/4-2010

19. april 2010 20:15 | Nordjyske.dk

Jyske forfattere vil ud til og i debat med folk

Louise Falsig fra Thisted er forfatter og med i sammenslutningen Jyllands Forfattere, som nu igangsætter projektet " Den Blå Sofa", der skal bringe forfatterne ud til folk og i debat med tilhørerne. Foto: Diana Holm

Villy Dall

Louise Falsig fra Thisted er en af tovholderne på et nyt initiativ fra sammenslutningen Jyllands Forfattere.

- Vi vil gerne oplyse, underholde og provokere. Vi vil vise, at verden er god, og at verden er ond. Vi vil pirre fantasien ved at give ordene vinger, siger Louise Falsig, Thisted, som er en af tovholderne på projektet "Den Blå Sofa" fra sammenslutningen Jyllands Forfattere.

Jyllands Forfattere blev stiftet i midt-1980'erne af bl.a. Peter Seeberg, Viborg, og Jytte Borberg, Fjaltring, nu begge afdøde, men døde så lidt ud for at blive genoplivet i 2007 af bl.a. Knud Sørensen, Nykøbing Mors.

Hovedanledningen er, at ikke mange jyske forfattere finder vej til forfatterforeningens arrangementer i København.

Jyllands Forfatteres første sammenkomst blev holdt på Hald Hovedgård ved Viborg 31. maj 2008, hvor der var 25 medlemmer. I dag er der over 70.

- Vi holder to årlige møder på Hald, og så har vi en stand på Store Bogdag, som også foregår på Hald, fortæller Louise Falsig.

På møderne er der en to-tre runder, hvor forfattere i max. 10 minutter læser op af deres tekster, og så er der såkaldte æggerunder, hvor et æggeur bliver sat på 20 minutter. Når man har læst op i 20 minutter, sættes teksten under debat, man får konstruktiv kritik og nye input. Teksterne bliver også iblandt sendt rundt på forhånd:

- Senest havde jeg selv sendt en tekst på 75 sider rundt, som jeg så efter Haldmødet har fået virkelig mange input til, siger hun.

Til hvert møde er en forfatterkollega så inviteret til særlig at fortælle om sit forfatterskab. Senest var det Karin Johannsen-Bojsen fra Sydslesvig.

Den næste Store Bogdag er lørdag 7. august, hvor man altså kan møde Jyllands Forfattere og deres seneste tiltag: Den Blå Sofa.

- I forfatterforeningens lokaler i Store Strandstræde i København holder man to gange om ugen "Den Røde Sofa", hvor forfattere præsenterer deres tekster. Men der kommer ikke mange jyske forfattere til de arrangementer, siger Louise Falsig og fortsætter:

- Så derfor introducerer vi nu "Den Blå Sofa", hvor vi ikke mødes forfatter med forfattere, det gør vi to gange om året på Hald, men her flytter vi "Den Blå Sofa" ud til folk. Det er et arrangement, man kan booke.


......................................................................................................

Torsdag d. 20/5-2010 & Mandag d. 14/6 2010
TV MidtVest:

Den 20. maj 2010 deltog jeg i en udsendelse vist i "Frokost TV" i TV MidtVest angående "Den Blå Sofa" under interessesammenslutningen "Jyllands Forfattere".

Udsendelsen blev genudsendt mandag dn 14. juli i TV Mokka.

Forfatteren Pia Grandjean odderskov og jeg talte først om den blå sofa samt vores bøger. Dernæst gav forfatteren Jan Svendsen og jeg prøver på samme.
Udsendelsen kan ses ved at klikke på følgende link:

http://www.tv2regionerne.dk/player.aspx?id=546486&r=6

............................................................................... 

Fredag d. 2/7-2010
Mediehuset Århus:

Jeg deltog sammen med forfatteren Lene Rikke Bresson i en ½ times udsendelse optaget i Mediehuset Århus, som bl.a. blev sendt i TV Østjylland.
Vi talte om vores krimier med hovedvægten lagt på research.

Forfatterne Lene Rikke Bresson og Louise Falsig fortæller om, hvordan en krimi bliver til. Louise Falsig interviewer Lene Rikke om hendes krimi ”Set fra himlen” og Lene Rikke interviewer Louise om hendes krimi ”D-Skål Mysteriet – En sag for Johanson”. Hovedtemaet i udsendelsen er research, som er en stor og vigtig bestanddel i enhver god kriminalroman. Begge forfattere begrunder, hvad de netop lægger vægt på, når de går i gang med research til en ny krimi. Hvor vigtig er det, at det faktuelle er rigtigt? Hvorfor vælger man netop det tema og det åsted eller de åsteder for forbrydelserne? Hvor vigtig er det, at politiets samt retsmedicinernes arbejde beskrives faktuelt rigtigt? Betyder det noget, hvis man afviger fra fakta og lader det usandsynlige være sandsynligt?

Udsendelsen kan ses ved at klikke på følgende link:

http://www.vimeo.com/user4098581/videos


...............................................................................
Torsdag d. 12/8-2010
JP Radio:

Jeg er blevet interviewet af Journalisten Hanne Bærentzen til JP Radio. Det blev sendt i Magasinprogrammet: "Rundt om bøger 2010"  uge 32.
Udsendelsen kan høres ved at klikke på følgende linK:

 
http://front.xstream.dk/jpradio/flashplayer.php?id=4639

Ønsker man kun at høre interviewet med mig, og ikke den første halvde, klik på følgende link:

http://front.xstream.dk/jpradio/flashplayer.php?id=4663

Torsdag d. 26/8-2010
Anmeldelse af digt(samlingen) "En forbasket god kop kaffe - Det rejsende digt" i Thisted dagblad:

En growe gue kop kaffe…

 

 

BOGUDGIVELSE: Nyt Digt fra Louise Falsig – i en ganske ekstraordinært aktuel udformning – som kommentar.

 

Af Villy Dall.

Villy.dall@nordjyske.dk

 

 

Thisted: Det er en rigtig sjov idé Louise Falsig har fået. Se on todella hauska idea, Louise Falsig on. Det er en rigtig sjov idé, louise Falsig er.

   Ez egy igazán szórakoztató ötlet, Louise Falsig is. Dette er en virkelig sjov idé, er Louise indstillet til False. Ja, så er der vist ingen grund til at gå videre.

   En sætning oversat med Googles oversættelsesprogram ril finsk, så oversat tilbage til dansk, nu oversat til ungarsk og endelig oversat tilbage til dansk.

   Meningen ændrer sig betydeligt undervejs. The idea is changing significantly under way.

   Netop den idé har forfatteren Louise Falsig, Thisted fået. Altså idéen at tjekke meningsforskydningen i maskinoversættelser på internettet.

   Den danner grundlag for hendes nyeste bog, ”En forbasket god kop kaffe”, der er navnet på et lille digt, hun har maskinoversat frem og tilbage til og fra adskillige sprog. Bogen er udgivet på forlaget Book son Demand GmbH.

   ”Et internet, der har samlet verden og gjort kommunikation lettere; men forstår vi også det reelle budskab, der sendes til os, eller vi sender? I stedet for at forene om noget fælles, bliver det noget, der fjerner os fra det oprindelige budskab, hvis det vil sige, oversættes via nettet”, lyser Louise Falsigs konklusion.

   Agus ni mór é a rá go bhfuil si go hiomlán ceart isteach.

 

LOUISE FALSIG er forfatter og digter og bosat i Thisted.

Arkivfoto: Diana Holm
.................................................................................................................

Det er dejligt at se, når en anmelder tager handsken op. Jeg er glad for ovenstående anmeldelse, som viser, at journalisten har forstået bogens dybere mening.

Fredag den 9/9 2011

Min seneste bog "Uheldige Sædvaner", som udkom den 8.12.2010 er blevet godt modtaget. Senest sendte JP (Jyllands Postens radio) et interwiev med undertegnede verørende bogen.


Udsendelsen blev bragt fredag den 9. september 1011. Hvis I klikker på nedenstående link, er det muligt at høre udsendelsen


http://jp.dk/radio/?id=6323Tirsdag d. 20/12-2011 Thisted Dagblad

Digtsamling fra Falsig

BOGUDGIVELSE: Ensomhed, incest, livet og kommentarer til stort og småt

Af Villy Dall
villydall@nordjyske.dk

THISTED: Louise Falsig, Thisted, der debuterede som forfatter 1999 med en børnebog og senere har bevæget sig rundt i genrene, har nu udsendt en lille digtsamling "Dieselpartikler" på Books on Demand (BOD).
   Ifølge omslaget fremstiller "Dieselpartikler" livet i alle dets afskygninger, hvor, ja, især digtet om en fars incest mod sin datter er hård kost, men hvor man også kan blive vedmodig af al den ensomhed, der findes ... derude i samfundet.
   Mens man med den lille bog også opløftes af Louise Falsigs leg med ord. Ligesom hun tidligere har skabt et digt med den automatiske oversættelsesfunktion Google Translate, har hun denne gang fat i både morsesignaler, blindskrift og tegnsprog i billedform. Plus lidt igen med den der Google Transla ...
   Bogen byder også på en hyldestsang til Limfjordsegnen og et hyldestdigt til dennes litteratur.
   De øvrige digte er kommentarer til dagen og vejen i det store og i det små.
   En helt særlig mandelgavemulighed, måske. Til 79 kr. inklusive moms.
   Omslaget er kreeret af genboens søn, multimediedesigneren Morten Schnedler, Odense.

BILLEDTEKST: Morten Schnedler, der er fra Thisted, men nu er multimediedesigner i Odense, har kreeret omslaget til Louise Falsigs nye Digtsamling.

Absolution - Syndsforladelse

Præstens dilemma er plottet i ny krimi
Udgivelse: Louise Falsig, Thisted, har udgivet "Absolution - Syndsforladelse"

Af Villy Dall

Thisted:
En præst i en katolsk kirke i Sundby på Amager får en dag under et skrifte at vide af en kvinde, der taler dansk med fransk accent, at hun har til hensigt at slå sin mand ihjel, fordi han nu i fem - seks år har pint og plaget, slået og voldtage hende.
   Som hun beder om, får hun absolution (syndsforladelse) mod, at hun læser i biblen. Men præsten opfordrer hende alligevel til at undlade synden, som hun vil skulle stå til regnskab for på den yderste dag over for Gud.
Sådan indledes plottet i en ny krimi af forfatteren, rimsmeden og storytelleren
Mai Louise Falsig, Thisted. "Absolution - Syndsforladelse", som netop er udkommet.
   Hun fortæller i forordet, at hun har fået Parkinson sygdom. Derfor tager det hende længere tid, at få skrevet en bog end tidligere; men hun er indstillet på at forsøge at styre sygdommen frem for at lade sig styre af den. Så hun arbejder på at fortsætte sit forfatterskab.

Præstens dilemma
Tilbage til dilemmaet: Præsten Præsten har svoret for Gud og de kirkelige myndigheder aldrig at røbe, hvad et menneske betror ham under et skriftemål.
   Men både almindelig moral og verdslig jura tilsiger ham at forsøge at forhindre denne frygtelige forbrydelse. Uanset hvad kvindens mand måtte fortjene, så kan han ikke fortjene at dø - livet må ingen tage fra en anden.
  
Præstens bror er vicekriminalkommissær, og ham betror præsten det lidet, han ved om kvinden, og hendes mand. For hun har, så vidt det fremgår, aldrig skriftet hos denne præst før eller vist sig i menigheden, hvor han er andenpræst. Og da præsten endelig river sig fri af sin pafhed og styrter efter kvinden ud på gaden, er hun allerede borte. Han bemærker dog forinden, mens hun går ned ad kirkegulvet, at hun er iført en hvid pels med et helt særligt snit i ryggen...

Forhindres mordet?
Vil det lykkes vicekriminalkommissæren, præstens bror, at forhindre forbrydelsen? Det er så det spor, vi følger de næste mange sider.
   Louise Falsig har opbygget sin kriminalroman som et afsnit af en af de mest spændende TV- krimi-serier. Så der er mange flere skyldige, i hvert fald potentielt skyldige, end der er forbrydelse til. Et velkendt f
ænomen formentlig for politifolk, for de fleste af os har jo noget, vi ikke går og skilter med til hverdag, men som kommer for en dag, når vi bliver trængt. Uoverskueligt er det ind ime llem for læserne - og for politiet. Men også det må formodes at være særdeles realistisk. Ellers ville det jo ikke være nogen sag at opklare mord. Heller ikke de uopklarlige som "Mordet på Peter Bangs Vej" i 1948 eller "Højbjergmordet" i 1967, der i dag stadig tænder adskillige journalister og andre snushaner. For forklaringen, opklaringen, må jo være der et eller andet sted.
   Vor katolske præst i "Absolution" har store problemer med sig selv, fordi han har brudt sit tavshedsløfte. Men også han viser sig at have a
dskillige lig i skabet, både egnes og andres, i nærmest bogstaveligste forstand, og om end han i vor historie nærmest må betragtes som dobbeltoffer. Viser det sig jo naturligvis, at dette entydige billede hen ad vejen også krakelerer noget så gevaldigt.
_____________________________________________________________________________
 
            lou ise-falsig.dk
 
bod.dk